/ БГНЕС
Мотопедист е пострадал тежко при катастрофа на бул. Тутракан в Русе, станала на 18 август, около 19:30 часа. Пътните полицаи са изяснили на местопроизшествието, че в района на кръгово кръстовище са се блъснали лек автомобил ''Рено“, управляван от 54-годишен мъж и мотопед ''Белеа“ с 44-годишен водач.

Младежи пострадаха при инцидент с каруца

Лекият автомобил не спазил правилата за предимство на кръстовището, регулирано с пътни знаци и при наличие на пътен знак Б-1 навлязъл и блъснал намиращия се там мотопед. При удара е мотопедистът е паднал на земята. Екип на Центъра за спешна помощ го е откарал в УМБАЛ „Канев“.

14-годишен пешеходец е пострадал в Русе

Настанили са го за лечение с фрактура на таза. Образувано е досъдебно производство. Двама пътници в лек автомобил са пострадали при катастрофа между две коли на главния път Русе – Бяла Произшествието е възникнало на 18 август, малко след 23:00 часа, в района на километър 11+800.

Пътните полицаи са установили на място, че лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 27-годишен, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е сблъскал странично с насрещно движещ се автомобил „Ауди А4“, управляван от 19-годишен. При удара са пострадали двама пътници в мерцедеса - единият с разкъсно-контузна рана на челото, а другият с разкъсно-контузна рана на вежда. След прегледи в болницата те са били освободени за домашно лечение.

На местопроизшествието е извършен оглед. Причините за катастрофата се изясняват. Заведено е досъдебно производство. Един е тежко ранен, а други двама са пострадали леко при удар на лек автомобил в дърво на главния път Русе-Бяла на 19 август, около 06:35 часа. Екип на РУ-Две могили е пратен за изясняване на произшествието.

Мъж е тежко ранен при катастрофа

Полицаите са установили на място лек автомобил БМВ-320 с водач на 18 години. Той е заявил пред униформените, че се е движел от Русе към Бяла, загубил е контрол над автомобила и е напускал пътното платно вдясно по посока на движението, където се е блъснал челно в крайпътно дърво.

В резултат на инцидента са ранени трима: возещ се отпред пътник с охлузна рана на крак и натъртвания по тялото, както и контузна рана на главата; водачът с охлузна рана на крак и натъртвания в областта на гърдите; по-тежко е пострадала жена, пътувала отзад, тя е получила фрактури на ребра и пневмоторакс.

Жената е настанена за лечение в болница. Алкохолната проба на водача е била отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство за изясняване на инцидента. Водачка е пострадала след удар на автомобил в дърво.

Произшествието станало на 19 август, около 11:50 часа на главния път Русе-Бяла, в района на километър 35+800. Изпратеният екип на полицията е установил, че лек автомобил „Фолксваген"-Шаран, управляван от 52-годишна жена, при ясно време, суха пътна настилка, движещ се в посока Бяла, е напуснал пътното платно вляво и се е ударел в дърво. В резултат на удара жената е тежко пострадала.

Катастрофа ограничава движението по пътя Басарбово-Божичен

Екип на Спешна помощ я е откарал в УМБАЛ "Канев", където е настанена за лечение. Още една катастрофа на главния път Русе – Бяла е станала вчера вечерта. Пострадала е пътничка на мотоциклет. Сигнал за инцидента е получен около 19:52 часа.

Екип на РУ-Две могили е установил, че произшествието е възникнало в района на километър 28+000. Мотоциклет „Кавазаки“, управляван от 29-годишен мъж, който се е движил в посока град Русе, предприел маневра изпреварване, след което застигнал и се е ударил с предната си гума в задната броня на движещ се пред него лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с 56-годишен водач.

При удара тежко е пострадала пътуваща на мотоциклета 30-годишна жена. Екип на Спешна помощ е откарал жената в болница, където е настанена с фрактури. Пробите на двамата водачи за алкохол са отрицателни. Причините за настъпване на произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.