/ БГНЕС
С 66 машини ще бъдат почиствани от сняг тази зима улиците на Русе, общинските пътища между малките населени места и входно-изходните участъци на града. Това стана известно по време на съвещание, свикано от кмета Пенчо Милков, по повод на подготовката на общината за зимния сезон.

Кметът на Русе Пенчо Милков представи екипа си от заместници (СНИМКИ)

Осигурени са и 11 ръчни снегорина.
Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров каза, че снегопочистващите фирмите са готови за зимата, подсигурени са необходимите инертни материали.

В Русе уличната мрежа е близо 1,5 млн. кв. м, а около 650 000 кв. м е тротоарната площ. Димитров каза, че проблем всяка година се оказва почистването на малките улици и на тротоарите, а основа причина за това е недостатъчната малка техника и множеството паркирани автомобили.

Кметовете на селата Басарбово, Бъзън и Червена вода съобщиха, че често през зимата има токови удари в населените места. От електроразпределителното дружество обясниха, че работят по проблема, в областта има и 43 аварийни екипа, които са в денонощна готовност.

От БЧК съобщиха, че петте кризисни центъра в региона са заредени с продукти и могат да помагат при необходимост на бедстващи пътници. От няколко дни в Русе работи и трапезарията за бездомни.
БТА