полиция
полиция / Дарик-Шумен, архив
За изтеклите три денонощия в Русенско са регистрирани 31 катастрофи. При две от катастрофите има пострадали хора. Русе. На 27 октомври около 10:30 часа на бул. "Христо Ботев" - пътя между магазините „Кауфланд“ и „Технополис“ лек автомобил „Фолксваген“ с русенска регистрация, управляван от Б.К. на 40 г., при излизане от паркинга на „Кауфланд“ с маневра ляв завой блъска пресичащ отдясно наляво пътното платно мъж - Н.М. на 23 г.

В резултат на удара пешеходецът е тежко пострадал - с контузия на главата. След преглед е настанен в УМБАЛ, без опасност за живота. Извършен е оглед на местопроизшествието от екип на Пътна полиция. село Караманово. Около 18:20 часа на 27 октомври в РУ-Бяла е получен сигнал за настъпила катастрофа с пострадали лица в с. Караманово.

22 катастрофи за денонощие в Русенско

Изпратеният на местопроизшествието екип на РУ-Бяла е извършил оглед и е изяснил, че лек автомобил "Фолксваген - Голф" с русенска регистрация, управляван от М.И. на 18 г., движейки се в посока от Караманово към с. Вардим, след десен завой на прав пътен участък се завърта, напуска платното за движение и се блъска с дясната си част в железобетонен стълб от електропреносната мрежа, разположен в банкета. При катастрофата е пострадала возещата се на предната дясна седалка 15-годишна пътничка. Първоначално тя е отведена в болницата в Бяла, но от там е насочена към УМБАЛ-Русе, където е приета за лечение с контузия на бял дроб.