Пътна полиция
Пътна полиция / Дарик Добрич
22 катастрофи са регистрирани за изтеклото денонощие в Русенско. При две от тях са пострадали трима човека. 18-годишно момиче е било блъснато на пешеходна пътека в Русе.

На 24 октомври, около 13:44 часа в на булевард "Съединение" лек автомобил "Опел Астра" с русенска регистрация, управляван мъжна 31 години не е пропуснал 18-годишна пешеходка, пресичаща отляво надясно на пешеходна пътека и я е блъснал.

Момичето е откарано в болница, където са й установени счупени зъби в горна челюст и натъртвания в китка и коляно.

Катастрофа с двама ранени край Пиргово

Друга катастрофа с пострадали стана на главния път Русе-Бяла вчера следобед. Инцидентът е възникнал около 15:45 часа в района на километър 11+000, близо до разклона за село Пиргово.

Лек автомобил „Фолксваген Голф“ управляван от мъж на 20 години, който се е движел в посока към Русе се е блъснал в насрещно движещ се товарен автомобил, с пазарджишка регистрация, управляван от мъж на 47 години.

След преглед е установено, че водачът има фрактура на дясна ключица и прорезна рана на главата, настанен е за лечение в болницата, а пътникът е с прорезна рана на главата и след оказаната медицинска помощ е освободен за домашно лечение.