/ iStock/Getty Images
30-годишен мъж от Русе е задържан за грабежи. На 26 ноември във Второ РУ бе подаден сигнал за извършен грабеж на ул. "Капитан Маринов".

Задържаха двама души при кражба на гориво на пътя Русе-Бяла

Там, около 21:00 часа неизвестен бе издърпал дамска чанта и чанта с покупки от ръцете на възрастна жена на 75 г., след което тръгнал да бяга в посока ул. Солун, но след като тя се развикала той захвърлил чантата с покупки и изчезнал с дамската чанта.

24-годишен мъж е задържан след опит за грабеж в търговски обект в Русе

Заявената от жената щета от извършения грабеж е за около 1500 лв.
Веднага след подаване на сигнала и разследване от криминалистите на Второ РУ, като извършител на престъплението е установен 30-годишен русенец, известен на правоохранителните и правораздавателните институции с различни прояви.

Мъжът е заловен от полицаите и с прокурорско постановление за 72-часово задържане е приведен в ареста. По случая се води досъдебно производство. В хода на работата си полицаите от Второ РУ са изяснили още, че 30-годишният е автор и на друго подобно деяние, станало на 13-ти този месец, около 20:50 часа близо до бл. „Ангел Гецов“.

Възрастна жена стана жертва на грабеж в Русе

Т
огава той е направил неуспешен опит за грабеж, като е нападнал 50-годишна жена и също е искал да издърпа чантата от ръцете й, но не е успял и избягал.

Работата по изясняването на престъпната дейност на лицето продължава, като се изяснява съпричастността му и към други престъпления.