Работещи в района и шофьори на коли и камиони недоволстват, тъй като международният булевард "България" отново е блокиран
Изключително интензивен е трафикът от камиони в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Опашката от превозни средства достига около 20 километра, съобщиха зот граничния пункт.

Демерджиев: При всички случаи ще разтоварим трафика на „Дунав мост” (ВИДЕО)

Работещи в района и шофьори на леки автомобили и камиони недоволстват, тъй като международният булевард "България" в посока "Дунав мост" отново е блокиран. По думите им причина за това са недобросъвестни водачи и липса на достатъчен контрол.

"Пълна лудница е. От 14:00 часа съм на опашката. Пътувам от Варна за Букурещ вече три дни. Срамота", заяви Костадин Костадинов, шофьор на камион. По думите му камионите се редят в двете ленти в платното на международния булевард в посока "Дунав мост", защото няма кой да ги контролира.

"Има спящи шофьори, които са паркирали на пътя. Колегите ги изпреварват и се получава задръстване. Чуждите граждани правят каквото си поискат в нашата държава, а в Румъния за подобно нарушение взимат шофьорски книжки", каза Костадинов.

Ростислава Методиева, която е мениджър екип в куриерска компания, чийто централен офис се намира на булевард "България", заяви, че подобно нещо не би се случило в никоя друга държава.

Над 15 км опашка от камиони се образува на „Дунав мост 2“ към Румъния (ВИДЕО)

"Тотален блокаж е. Възмутени сме. Положението е за жандармерия. Тотално безхаберие. Проблемът може да се реши организационно. Със сигурност органите на реда разполагат и с хора, и с ресурс да регулират движението и да отпушат тапата. Има камиони и тирове, които са на опашката от 21.00 часа снощи. Нашите камиони с пратки не могат да влязат в склада.

Не можем да си вършим работата. Чакаме камиони с пратки, които трябваше да дойдат в 2.00 часа тази нощ, а още ги няма", обясни Методиева. Интензивният трафик на камиони и задръстването, което се получава, създават проблем и за градския транспорт на Русе. 

От граничния пункт съобщиха, че камиони се спират и в района на град Бяла, но тъй като са многобройни, това не води до облекчение на трафика.
БТА