20 деца евакуирани заради пожар в ел.табло, няма пострадали
20 деца евакуирани заради пожар в ел.табло, няма пострадали / Дарик Русе, архив

20 деца са били евакуирани от зала, в която са репетирали, заради пожар, съобщават от полицията. Инцидентът е станал около 18.30 ч. вчера във вход на жилищен блок в централната част на Русе. Подаден е сигнал за авария в електрическо табло с последващ пожар. На място веднага е пристигнал екип на пожарната, изпратен е и екип на Енерго-про за прекъсване на захранването.

По-късно е получен и допълнителен сигнал, че огънят е обхванал и първия етаж в блока и има опасност да пострада дете. На място са изпратени и екипи на Спешна помощ и полицията. По време на инцидента в зала, намираща се във входа е имало репетиция на детски състав. До пристигане на екипите 20 деца са евакуирани от ръководителя и родителите им.

При пристигане на място огнеборците са установили, че гори само електрическо табло и пожарът не се е разпространил към жилищните етажи. Екипът на спешна медицинска помощ е извършил преглед на деветмесечно дете, което не е пострадало. При произшествието са унищожени 17 електромери, няма и пострадали граждани. Причините за пожара са в процес на изясняване.