/ Дарик, архив
През последното денонощие в Русенско са регистрирани 12 катастрофи. При 3 от произшествията са пострадали леко четирима. На 10 януари, около 18:45 часа в Русе на кръстовището, образувано от бул. "Цар Освободител" и бул. "Съединение", на сигнализирана пешеходна пътека, лек автомобил е блъснал пешеходец.

Екип на Пътна полиция е изяснявал случая. Униформените са документирали, че „Тойота Айго“, с водач 19-годишен русенец, е нарушил правилата за предимство и при маневра ляв завой е блъснал пешеходка на 63 години, пресичаща отдясно наляво пътното платно.

10 катастрофи за денонощие, един пострадал

В резултат на инцидента пешеходката е леко пострадала. При преглед в болницата й е установена контузия на тазобедрена става, освободена е за домашно лечение. При друг инцидент по-рано през деня по пътя от с. Иваново към Русе е пострадал леко водач на автомобил.

Произшествието е възникнало около 14:00 часа, в района на километър 11+600, където лек автомобил „Ситроен“, управляван от 73-годишен мъж, при десен завой напуска пътното платно вдясно по посока на движението си и се преобръща в крайпътен скат.

28 катастрофи за 3 дни, петима леко пострадали

Екип на ЦСМП е прегледал водача на място и му е установил натъртване на ляво рамо. Тази нощ ,около 2:00 часа на бул. "България" е възникнал пътен инцидент между ТИР и автобус, който като по чудо се е разминал без сериозни последици.

Изпратените на място служители на сектор „Пътна полиция“ са установили, че на булеварда, в района преди училище "Ал. Константинов", на варианта обратен завой посока изхода за София, автобус "Мерцедес Туризмо", управляван от 64-годишен водач, при извършване на маневра обратен завой не е пропуснал движещ се попътно в права посока състав от ППС с влекач и прикачено полуремарке, управляван от румънски гражданин, и се сблъскват.

Двамата водачи, пострадали вчера при катастрофа, са в тежко състояние

При удара лек оса пострадали две от пътничките в автобуса на 33 и 19 години. След преглед в болницата те са освободени за домашно лечение с охлузни рани и травми. Като причина за катастрофата, полицаите са документирали - отнемане на предимство при неправилна маневра. Двамата водачи са проверени за употреба на алкохол, пробите са били отрицателни.