/ Деян Герговски
Двамата водачи, пострадали при катастрофата вчера на главния път Русе-Бяла, са в тежко състояние. Както вече съобщихме, на 2 януари следобед, в ОД на МВР-Русе бе получена информация за катастрофа с пострадали, в района на Мойсеев баир, при челен удар между два автомобила.

След извършения оглед на местопроизшествието екипът на полицията е изяснил, че в условията на облачно време, наличие на мокра пътна настилка, на прав пътен участък с надлъжен наклон, на двупосочно платно с три ленти за движение, 27-годишният водач на лек автомобил БМВ с русенска регистрация, движещ се в посока Русе, е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в лента за насрещно движение и се е блъснал челно в лек автомобил „Фиат“ с русенска регистрация, с водач 52-годишен мъж.

Двама пострадаха при челен сблъсък на пътя Русе-Бяла

В резултат на удара са пострадали двамата водачи. Те са отведени в болница, където са приети и настанени за лечение със сериозни фрактури и наранявания, и според лекарите двамата са били с опасност за живота.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група. Започнато е изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент, като е образувано досъдебно производство.

Заради катастрофата движението по главния път бе затруднено за близо 3 часа. Екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“ е оказал съдействие за изваждане на пострадалите водачи, чрез разрязване на колите с хидравлични инструменти.