/ iStock/Getty Images
Починаха двама мъже
Почти три пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие.

По данни на Регионалната здравна инспекция, за изминалите 24 часа на територията на региона, са установени 11 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 30.9 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе.

По един новозаразен има и в общините Бяла и Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7596, а преболедувалите 6708. Активните случаи са 482.

14 новозаразени в Русенско, починаха двама мъже

Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни, към момента общо те са 145 души, като 27 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие, са починали още двама мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 406 на възраст между 27 и 98 години. 251 от тях са мъже, 155 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната. като разликата между повечето области е от по няколко случая. Без нови случаи за изминалите 24 часа е единствено област Видин.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на заразата в региона.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.