/ thinky stock
Още двама нарушители на пътните закони, а и не само на тях, установиха разградски полицаи.  

В Лознишко катастрофира дрогиран шофьор от Лом, а в Завет - пиян водач

От пресцентъра на ОД на МВР-Разград съобщават, че 46-годишен мъж от Разград е задържан в РУ-Исперих за употреба и притежание на наркотици. Около 19:00 часа, на 28 май по улица „Васил Левски“ в Исперих е спрян лек автомобил „Крайслер“, управляван от криминално проявения и осъждан мъж. В хода на проверката е установено, че водачът шофира след употреба на наркотични вещества.

Пробата му реагирала положително на тетрахидроканабинол. При последвалото претърсване на автомобила са намерени 1,5 грама суха растителна маса, която при тестване реагира положително на канабис. Излезли са и резултатите от кръвната проба на спрян за проверка на 16 май водач - съобщават от полицията, пробата показала концентрация на алкохол над 1,5 промила.

Арестуваха пиян младеж, катастрофирал и зарязал колата на пътя

Около 11.30 часа, на 16 май по пътя Желязковец - Самуил бил спрян лек автомобил „Рено Клио“, управляван от 56-годишен мъж от село Богомилци. Заради здравословни проблеми тогава водачът не успял да даде качествена проба с дрегер.

Резултатите от кръвните му изследвания, излезли на 28 май, сочат 1,52 промила алкохол в кръвта. И по двата случая са образувани бързи производства.