Изградени бяха контролно-пропускателни пунктове в областта
Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност се проведе на територията на ОД на МВР-Разград, съобщиха от полицията.

БТА

Извършено претърсване на адрес в разградското село Благоево, обитаван от 53-годишен мъж. В една от стаите са открити боен пистолет, 140 бр. бойни патрони 9х19 и 6 бр. патрони кал. 12.

БТА

Предстои извършването на експертизи. По сигнал за извършена кражба на територията, е установен извършителят. За времето от 15 май до 2 юни в землището на село Каменар изчезнали 9 пчелни кошера и рамки с пчели, собственост на 48-годишен мъж от село Синя вода.

БТА

В хода на предприетите издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 58-годишен мъж. Нанесената щета е за около 1200 лв. В хода на операцията в исперихското село Китанчево е спрян автомобил без регистрационни табели.

ОД на МВР-Разград

Около 10.45 часа на 2 юни е установено, че колата се управлява от неправоспособна 25-годишна жена от село Зърнево, община Тервел, област Добрич. 12 КПП-та бяха изградени от екипи на Жандармерия, Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток.

Мобилни екипи извършиха проверки в казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са четири пункта за черни и цветни метали, три заложни къщи, 17 сборища на криминален контингент, седем заведения и седем търговски обекта.

ОД на МВР-Разград


В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 448 лица и 304 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 9 акта и 66 фиша.

Установени са четири издирвани лица. Образувани са две бързи и три досъдебни производства. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 22, а задържаните за извършени престъпления - 4.