Ще бъде осигурена възможност допълнително нуждаещи се в населеното място да получават топъл обяд
Продължава възстановяването на исперихското село Лъвино, което сериозно пострада след бурята преди четири дни. Работи се усилено, напредваме с ремонтите на покривите, които бяха отнесени от ураганния вятър.

БТА

Това каза кметът на община Исперих Белгин Шукри. Той посочи, че се възстановяват и щетите по електроразпределителната мрежа. „Бурята събори над 30 електрически стълба, има множество скъсани жици, екипите не спират да работят, за да се възстанови електрозахранването в цялото село“, каза Шукри.

Обявиха какви са възможностите за подкрепа на пострадалите от бурята в събота

Той отново благодари на стотиците доброволци, дошли да помагат на пострадалите в Лъвино. „Идват много хора, млади и възрастни, деца и ученици. Огромна вълна от съпричастност. Отново над сто добри хора отделиха време и бяха на терен. Молим се само за хубаво време“, посочи кметът. 

БТА

Той изказа благодарност и на всички дарители, съпричастни с хората, пострадали от бедствието в Лъвино. По думите му много хора, организации и фирми са се отзовали и предоставят строителни материали и всякаква друга материална помощ.

БТА

По разкритата дарителска сметка за Лъвино също продължават да постъпват средства. „Когато сме заедно можем да се справим“, добави Белгин Шукри.

БТА

На първото заседание на Общинския съвет в Исперих, което ще се проведе утре, кметът на община Исперих ще входира докладна записка за осигуряване на ресурс за покриване на част от щетите на пострадалите домакинства със средства от резерва за непредвидени и неотложни разходи.

БТА

БТА

Чрез Агенцията по заетостта на община Исперих ще бъдат осигурени допълнително хора, които ще се включат в разчистването на щетите и възстановителните дейности, съобщи вчера заместник-министърът на труда и социалната политика Гинка Машова, която посети селото за да огледа щетите от природното бедствие.

БТА

Тя добави, че ще бъде осигурена и възможност допълнително нуждаещи се в населеното място да получават топъл обяд.
Садет Кърова, БТА