/ БГНЕС
Със Заповед №448/27.04.2020 г. на кмета на Община Разград Северен градски парк е отворен за посещение от граждани, съобщиха от Общината.

Официално: Вдигнаха забраната за посещения на паркове

Заповедта на Кмета на Община Разград е издадена на основание чл. 44, ал. 2 и ал. 4, във връзка с чл. 44, ал. 1, т.1, т.2, т.4 и т.8  от ЗМСМА, чл. 65, ал. 1, т.3 от Закона за защита при бедствия, чл. 63, ал. 1, ал. 4 и ал.5 от Закона за здравето, Заповед № РД-01-239 от 26.04.2020 г. и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република
България извънредно положение, препоръките на Националния оперативен щаб.


Според Заповедта на Кмета посещенията на Северен градски парк и градските градини се допускат при строго спазване на противоепидемичните мерки, както и на следните организационни изисквания: задължително носене на предпазни маски; спазване на дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства, съблюдаване на всички останали противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

След падане на забраната: Първа разходка в парка за много семейства (СНИМКИ)

Съобразно заповедта употребата на алкохол на територията на парка и градските градини е забранена. Гражданите следва да избягват контакт с повърхности в т.ч. сядане на пейки и тревни площи. Ползването на детските площадки и спортните съоръжения на територията на парка и градините е забранено.

Влизане и излизане от парка се извършва единствено от обозначените за целта места и обозначените маршрути за разходка, както следва:

- Влизане по ул. „Гавраил Кръстевич“ - пресечката с ул. „Паркова“, ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. „Йордан Чобанов“ и ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. Васил Левски“ и ул. „Стадионна“;

- Излизане ул. „Стадионна“ – до Зоокът, ул. „Северен булевард“ до Стрелбищен комплекс и ул. „Ангел Кънчев“ – пресечката с ул. „Д-р Петър Берон“.     
 

Северен градски парк може да се посещава само от деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, във времето от 09:30 часа до 18:30 часа всеки ден.

Спортуващите също могат да посещават парка във времето до 09:30 часа и след 18:30 часа всеки ден, като те следва да се движат самостоятелно. Контролът на разпоредените мерки се осъществява от служители на Община Разград, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи и РЗИ.

С аерозолни машини ще дезинфекцират централната част на Разград

Зелените площи в парка днес бяха окосени, след което ще се извърши дезакаризация, там и по алеите на парка ще бъде извършена и дезинфекция. Община Разград припомня, че разхождането на кучета в градските паркове и градини в Община Разград е забранено съгласно чл.20 ал. 1 от Наредба №9 за овладяване популацията на безстопанствени кучета и котки на територията на Община Разград.

Вижте цялата заповед ТУК.