/ МВР
В Разград  учиха деца как да реагират при критични ситуации и бедствия, а занятията бяха част от 21-то поред издание на инициативата Детска полицейска академия.

Тя е финалът на всяка смяна от лятната работа на участниците в "Еко лято". За едно лято през нея минават около 150 подрастващи, като първата за тази година академия завършиха 50 деца.

Експерти с криминалистичната лаборатория демонстрираха на живо пред малчуганите как се снемат пръстови отпечатъци и как стават видими невидимите следи от местопрестъплението.

Стартира третата Лятна детска полицейска академия в Елена

Разяснено им бе кога законът им позволява да управляват електрически тротинетки, къде е разрешено да става това, как безопасно да карат велосипеди през ваканцията и кога могат да шофират мотопеди.

Младежи-доброволци на БЧК обясниха правилата за оказване на първа помощ в различни ситуации, а децата сами участваха в демонстрациите.

Служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" показаха на присъстващите оборудването на пожарните автомобили, каските на огнеборците и шланговете за гасене на пожари.

Втората Детска полицейска академия ще се проведе на 6 август, а третата смяна подрастващи ще преминат през нея на 20 август, допълват от Областната дирекция на МВР.
 
БТА