/ iStock/Getty Images
Разград участва с две номинации за годишните награди в туризма, съобщиха от местната администрация. Археологическият резерват "Абритус" се надпреварва за отличие в категорията "Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията".

Връчиха наградите на името на Никола Икономов (СНИМКИ)

Археологическият резерват е благоустроена територия, която годишно се посещава от десетки туристи. Жилища, едно от които е с двор с красива колонада, базилики и много древни ценности пренасят посетителите в късноантичната атмосфера.

В навечерието на Деня на будителите децата от две разградски училища гледаха капанска сватба (СНИМКИ)

Едно от най-успешните културни събития, превърнало се във визитка на Разград - Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти, е представен в категорията "Духът на България". Със своя колорит събитието всяка година събира стотици почитатели на традиционния български продукт, художествените занаяти и екзотичните ритми, посочват от общината, предава БТА.

Всеки може да даде гласа си за двете културни събития на страницата на Министерството на туризма. Разград съхранява традиции и модерно съвремие, автентичен дух и смели стремежи.

Младежки фестивал "Цветна фурия" се провежда в Разград

Да запазим древното наследство и да гарантираме, че той се развива, като модерен град, който отговаря на съвременните изисквания и предизвикателства - това е основен дълг на всеки гражданин.

Нека подкрепим номинациите с активно гласуване до крайния срок - 6 декември.
БТА