/ Община Разград
В Деня на народните будители, ВрИД кмет на Община Разград Галина Георгиева и председателят на Общински съвет Надежда Радославова връчиха наградите на името на Никола Икономов на двама заслужили дейци на културата - художника Петър Арнаудов и музиканта и гъдулар Станчо Станев, съобщиха от Общината.

Община Разград

Официална церемония по награждаване бе организирана в началото на честването на 150-годишнината от създаване на НЧ „Развитие 1869“. Присъстваха зам.-министърът на културата Амелия Гешева и народният представител Десислава Атанасова, областният управител Гюнай Хюсмен, читалищни дейци, граждани, журналисти.

В навечерието на Деня на будителите децата от две разградски училища гледаха капанска сватба (СНИМКИ)

На церемонията Надежда Радославова прочете решението, с което Общински съвет-Разград удостоява с наградата Станчо Станев за изключителния принос в популяризирането на българския фолклор в страната и чужбина и Петър Арнаудов - художник и шахматист за изключителния талант и принос в изкуството.

Община Разград

Наградите на името на Никола Икономов всяка година получават хора, чиито талант и  дейност са безспорни и наистина заслужават тези отличия, каза Радославова. Станчо Станев получи отличието от ВрИД кмет Галина Георгиева, той каза, че е 65 години на сцена и неуморно разпространявал българския фолклор в страната и в чужбина.

Петър Арнаудов бе награден в Дома за възрастни хора, където се полагат грижи за него. Награждаването бе в присъствието на домуващите. Петър Арнаудов има забележително творчество, коментира ВрИД кмет Галина Георгиева на връчването и допълни, че всички се гордеем, че той е наш съгражданин.

Община Разград

Художникът благодари и каза, че няма ли отдаденост в това, което се прави - нищо не се прави. По повод Деня на народните будители бяха поздравени още две учителки, които също са потребители в Дома за възрастни хора.