/ iStock/Getty Images
Районната прокуратура в Разград повдигна обвинения на двама мъже от село Стражец за кражбата на пътни знаци и стълбове на стойност 4246 лева, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

За извършеното от обвиняемите престъпление се предвижда наказание от една до десет години лишаване от свобода.

Досъдебното производство е образувано на 10 март след получен сигнал за извършена кражба на десет метални стълбове и монтирани на тях 18 пътни знаци, собственост на Агенция "Пътно инфраструктура". Те са били монтирани на път в района на Северната промишлена зона на Разград.

Задържаха баща и син за кражбата на пътни знаци край Разград (СНИМКИ)

В хода на разследването е установенa съпричастност към извършването на престъплението на криминално проявени баща и син от разградското село Стражец. Двамата мъже извършили кражбата на металните стълбове като използвали ножовка, след което ги транспортирали с каруца до имота си, за да ги използват за направата на ограда.

Обвиняемите имат множество регистрации за кражби и хулиганства, а 34-годишният мъж се намира в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние.

Откраднаха 20 знака от път край Разград (СНИМКИ/ВИДЕО)

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Разград обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Престои днес да бъде внесено искане до Районния съд в града за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо двамата обвиняеми мъже - "задържане под стража".