И двамата са криминално проявени
Криминално проявени баща и син от село Стражец са задържани за кражбата на пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Разград

Съпричастността им към извършеното престъпление е установена след бързи оперативно-издирвателни действия, предприети на 10 и 11 март, непосредствено след входирането на сигнала от АПИ в ОД на МВР-Разград.

ОД на МВР-Разград

Според получената информация липсата на пътните знаци е установена около 7:00 часа на 5 март при обход на път III-4904 в участъка между завод „Амилум” и бившата база „Агро Гос”. Изрязани и задигнати били 10 стоманени стълба с монтирани върху тях 18 пътни знаци.

За година: Откраднаха и изпочупиха над 1200 пътни знака за 620 хил. лв. (ВИДЕО)

В хода на образуваното досъдебно производство са разкрити извършителите на криминалното деяние. Двамата мъже използвали откраднатите тръби за направата на ограда в имота им в село Стражец.

ОД на МВР-Разград

След като случилото се доби широк обществен отзвук, те започнали да развалят оградата с цел да укрият инкриминираните вещи. Макар намирането им да бе затруднено от снежната покривка в региона, криминалистите успяха да стигнат до извършителите за по-малко от 24 часа.

ОД на МВР-Разград

59-годишният баща има 13 криминалистични регистрации за кражби и хулиганства, а 34-годишният му син е с пет прояви за кражби, телесни повреди и отвличане.

ОД на МВР-Разград

В момента се намира в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние. Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми за крупната кражба, с която са нанесени щети за близо 5 000 лв на държавата.