/ ThinkStock/Getty Images
С пълно единодушие общинските съветници в Разград одобриха докладната за предварително съгласие за учредяване право на строеж на фотоволтаична централа на "Биовет", съобщиха от Общината,

Тя ще бъде изградена на площ близо 458 дка. Имотът е публична общинска собственост, намиращ се в района над тренировъчната база на "Лудогорец". Инвестицията, която ще е сред най-големите в последните десет години в общината, ще генерира значителни приходи от имота, който към момента не се използва.

Граждани ще следят обществените поръчки в област Разград

Ще има допълнителни приходи както във връзка със строителство, така и за години напред в периода на експлоатация на реализираните инвестиции за пускане в експлоатация на новия ферментационен завод и завода за ваксини в размер на 400 млн. лв.

Предвижда се да бъдат разкрити 350 работни места, а в пиковите периоди по време на строителството ще са ангажирани около 1000 човека, посочват от общината. Решението за предварително съгласие се издава във връзка с процедура за издаване на сертификат клас "А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

По време на дискусията е уточнено, че не се предвижда продажба на терена, а само учредяване право на строеж.