/ iStock/Getty Images
Трима нарушители на Закона за движение по пътищата са засечени вчера в Разградско, обран е и един автомобил - съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Разград.

В Кубрат засякоха 17-годишен да шофира повторно без книжка, а в Разград – доста пиян шофьор на 63

Лек автомобил „Опел Астра“ е спрян около 21.40 часа, на 19 юни в Кубрат. В хода на проверката е установено, че 28-годишният водач от село Брестовене държи високорисково вещество - суха тревиста маса, която при тестване реагира на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

Засякоха над 500 нарушения на пътя миналата седмица

Неправоспособен водач от село Духовец пък е установен около 20:00 часа, на 19 юни. Управляваният от 48-годишния мъж автомобил „Ситроен Саксо“ е спрян за проверка в исперихското село Белинци.

Освен че е неправоспособен, мъжът шофирал в едногодишния срок от наказването му за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление на „Пътна полиция“-Шумен. По случая е образувано бързо производство.

Рекорд по Великденските празници: по 134 нарушения на пътя всеки ден

Лек автомобил „Мазда 626“ е спрян при полицейска проверка в исперихското село Лъвино. Около 16.30 часа на 19 юни е установено, че 21-годишният водач управлява автомобила с поставени 2 броя немски регистрационни табели, издадени за друго МПС. Образувано е досъдебно производство.

Лек автомобил „БМВ 316“ е бил разбит между 1.00 и 7.00 часа, на 19 юни в заветското село Брестовене. Колата била паркирана пред дома на 19-годишния й ползвател. През шофьорската врата на автомобила е задигнат CD-плейър „Sony“, от жабката - мъжки кожен портфейл с документи.

Нанесените щети са в процес на установяване. Води се разследване.