/ iStock/Getty Images
Публичното обсъждане на проекта за бюджет на Община Разград е насрочено за 8 февруари
Финансовата рамка на проекта за бюджет на Община Разград за 2021 г. е 63 786 000 лева, съобщиха от Общината.

Разработеният от администрацията бюджет е определен като рестриктивен, реалистичен и балансиран. Общият обем на приходите за държавни дейности е 39 374 000 лева, а за местни дейности - 24 412 000 лева. Целевата субсидия за капиталови разходи е в размер на 1 118 000 лева, като спрямо 2020 г. увеличението е със 122 000 лева.

Община Разград търси възможности за нови международни партньорства

Част от този финансов ресур ще бъде използван за основни ремонти на улици в града. Предвидено е изграждане на подходи към социални жилища, на улични канализации, както и на отводняване на улично платно до новия гробищен парк.

През годината ще бъде ремонтирана детска градина "Шестте ястребинчета" и покрива на сградата на Езиковата гимназия. Ще продължи и благоустрояването около спортна зала "Абритус".

Общината ще задели средства и за ремонти на пешеходни надлези, задблокови пространства. Заложен е и ремонт на мостово съоръжение в Благоево. Публичното обсъждане на проекта за бюджет на Община Разград е насрочено за 8 февруари.

Проектът е публикуван на интернет страницата на общината. Становища и предложения по него може да се депозират в писмена форма в деловодството на местната администрация или да се изпращат по електронен път.