/ iStock/Getty Images
Те са подкрепени за справяне с пандемията
"Общо 166 са микро- и малките фирми от Разградска област, които са получили подкрепа за преодоляване на последствията от пандемията към края на септември", съобщи на пресконференция управителят на Областния информационен център Юлиян Данаилов.

Той заяви, че стойността на безвъзмездната финансова помощ, е за близо 1 374 600 лева, а индивидуалните бюджети на одобрените проекти са между 3 000 и 10 000 лева.

Община Разград очаква предложенията на гражданите за Плана за интегрирано развитие

Одобрените фирми работят в различни икономически сектори - производства, услуги, транспорт, строителство, търговия. Над 120 от предприятията развиват своята дейност в община Разград, а другите 44 в останалите шест общини в областта.

Процедурата беше открита през май, а крайният срок за подаване на проектни предложения бе до 15 юни, припомни Данаилов. Той добави, че оценката на подадените проектни предложения продължава, като очакваните резултати се изразяват в постигане на положителен ефект и стабилност на работните места.

Управителят на Областния информационен център в Разград информира още, че по същата европрограма скоро ще стартира процедура в подкрепа на фирми, извършващи автобусни превози чрез прилагане на схема за подпомагане от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

"Фирми, извършващи тороператорска и/или туристическа агентска дейност също ще получат подкрепа по схема за подпомагане от Министерството на туризма", допълни Данаилов.
БТА