/ iStock/Getty Images
Трима души са задържани при специализирана операция
Мъж стреля срещу полицаи в заветското село Брестовене, съобщиха от полицията. На територията на областта се проведе спецакция.

Сигналът за мъж, който стреля с пистолет в централната част на заветското село е получен около 11:00 часа. При извършената проверка от трима полицейски служители е установено, че се касае за 67-годишен.

Съдът остави в ареста кюстендилеца, ранил двама полицаи след гонка

Той е открит в дома си.
След отправено разпореждане да излезе и да предаде газ-сигналното оръжие, мъжът отказва и отправяйки заплахи за убийство, насочва пистолета срещу униформените и произвежда изстрел. Малко след това е задържан.

В хода на акцията по улица „Хаджи Димитър“ в Разград е спрян автомобил, управляван от 67-годишен мъж. Пробата му с дрегер отчела наличие на алкохол 0,58 промила.

При извършена допълнителна проверка е установено, че водачът шофира, след като е осъждан за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила.

По данни за незаконно добити дърва са извършени претърсвания в частни имоти в село Острово и Кубрат. В имота на 54-годишен мъж са открити 8 кубика дървесина без контролна горска марка и документи за произход. Други осем кубика цер са намерени в къщата на 59-годишен кубратчанин.

Пиян младеж удари с юмрук полицай

Два търговски обекта,
намиращи се в Цар Калоян, също са проверени в хода на акцията. За констатираните нарушения са съставени два акта от служители от НАП-Варна, Офис Русе „Главна Дирекция Фискален Контрол“.

12 КПП-та бяха изградени с от екипи на "Жандармерия", "Охранителна" и "Пътна полиция" със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 323 души и 253 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 10 акта и 74 фиша. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 19.