Манол Кившанов е новият областен управител на Разград, досегашният май слиза на трети етаж
Манол Кившанов е новият областен управител на Разград, досегашният май слиза на трети етаж / netinfo

Министерски съвет освободи Галина Георгиева-Маринова като областен управител на Разград и назначи на нейно място Манол Кившанов – съобщават от пресцентъра на Областна администрация минути след края на заседанието за подготовката на зимата, което Георгиева лично води.

Манол Кившанов е вероятно най-младият областен управител на Разград досега, той е на 37 години, има бакалавърска степен по Агромениджмънт и магистърска по Бизнес администрация от Русенския университет „Ангел Кънчев“. Към момента е ръководител „Земеделие” в ЗК „Златен клас 95” – гр. Цар Калоян. В периода 2009-2013 г. е бил директор на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ в Разград. Преди това е работил като заместник-началник на Общинската служба по земеделие в Цар Калоян.

От втория тур на местните избори насам слуховете спрягат Галина Георгиева като един от заместник-кметовете на община Разград. Това назначение само потвърждава хорската мълва, въпреки че официално не е факт слизането на трети етаж в сградата на община Разград. Макар да бе обявил, че до седмица ще е готов с екипа си новият кмет д-р Валентин Василев 12 дни след встъпването си в длъжност все още не е представил заместниците си пред обществеността, нито първите си управленски стъпки.