/ Община Разград
Капанският ансамбъл имаше самостоятелен концерт в тазгодишната програма на Празника на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец.

Община Разград

На откритата сцена пред читалището в курортното градче, известно не само с лековитите си минерални извори, но и с втория по големина парк в страната, след Борисовата градина в София, пред интернационална публика артистите от ансамбъла представила пъстра китка от музика, песни и танци от всички етнографски области на страната с акцент, разбира се, върху фолклора на капанците.

850 самодейци и Райна на Капанския събор на Петровден

Публиката и домакините бурно аплодираха показаните непознати за тях образци фолклорното богатство на капанците - малката, но една от най-старите етнографски групи в страната.

Община Разград

„Това бе сред най-добрите ни концерти за отминаващия творчески сезон“, коментира представянето директорът на ансамбъла Светослав Митев.

„Искам специално да благодаря на всички от творческия, техническия и организационния състав за случилото се във Вършец. А най-доброто е, че то ще има продължение отново във Вършец.

"Лудогорска младост” и Борислава Цекова от Исперих със Специални награди от Международния етнофестивал в Хасково

След разговор с кмета на града инж. Иван Лазаров стана ясно, че ние ще гостуваме при тях още тази есен - ще представим най-новия си спектакъл „Дор три сита копринени“, който пресъздава сватбените ритуали на капанците и ще имаме образователен концерт за децата от общината“, каза още Светослав Митев.

Разград се появи в пътепис с най-доброто кисело мляко и най-добрите механици

Следващото пътуване на Капанския ансамбъл е още тази събота - за самостоятелен концерт в Долни Дъбник, по повод 50-годишнината на града и 40 години от както Долни Дъбник е общински център.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари