/ Николай Колев
Изборният ден в област Разград приключи при активност 47,38 на сто, съобщиха от Областната администрация, предава БТА.

На балотаж кмет днес избираха жителите на общините Разград, Исперих и Кубрат. Втори тур за кмет на населено място имаше в 16 населени места в областта. В община Разград до урните са отишли 16 649 избиратели, което е 37,12 на сто от имащите право на глас.

Председателят на ОИК Ралица Костова каза, че изборният ден е преминал спокойно и без съществени нарушения. В комисията са постъпили две жалби за извършване на агитация, и двете са оставени без уважение.

В община Кубрат активността на гласоподавателите на балотажа е 57,58 на сто. Вота си във втория тур на изборите са упражнили 8 948 души. В ОИК-Кубрат са постъпили осем сигнала за изборни нарушения.

В община Исперих гласувалите на балотажа са 11 644 или 60,03 на сто от гласоподавателите. Два сигнала за неправомерна агитация в изборния ден са регирстирани в Общинската избирателна комисия, при проверките не са установени нарушения, каза председателят на комисията Светлана Димова.

Избирателната активност в заветското село Брестовене е 56,43 процента, а в община Самуил, където се избира кмет на село Голям извор своя вот са упражнили 79,70 на сто от гласоподавателите.

В община Лозница на балотажите за кметове на селата Каменар и Ловско са гласували 73,93 на сто от избирателите.
БТА