/ БГНЕС
До 12:30 часа в община Разград са гласували 8456 избиратели, или 18,85 на сто от имащите право на вот във втория тур, съобщи за БТА председателят на ОИК Ралица Костова.

До урните в община Исперих са отишли 5 807 души или 29,94 на сто от избирателите. За кмет на община Кубрат своя глас са дали 4 794 души, или 30,85 процента от всички гласоподаватели.

Изборите в региона протичат спокойно, увериха председателите на Общинските избирателни комисии. Регистрираните в ОИК-Кубрат сигнали и жалби за изборни нарушения са седем, а в исперихската комисия досега са постъпили две жалби за нарушаване на изборните правила.

От Областната дирекция на МВР в Разград информираха, че служителите на сектор "Български документи за самоличност" издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

До обяд са издадени четири, а в дните от 29 октомври до 2 ноември включително - 21 удостоверения, с които гражданите да могат да упражнят правото си на глас.
БТА