/ Снимка: Дарик, архив
18-годишният Тезджан Р. и непълнолетният Шабан Я., и двамата от разградско село, са предадени на съд от Районната прокуратура в Разград за блудствени действия с малолетно 12-годишно момиче. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна

Ще съдят рецидивист, извършил блудствени действия с леля си

Престъплението по член 149, ал. 1 от НК е извършено от 18-годишния Тезджан като продължавано деяние в периода от 24 октомври до 11 ноември 2017 г. Непълнолетният Шабан, за да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, употребил сила и заплашване при извършване на престъплението.  

Задържаха под стража 66-годишен мъж, изнасилил 5-годишната си внучка

Жертвата изпитвала симпатии към Тезджан. През октомври 2017 г. той поискал от шестокласничката да му изпрати нейна разголена снимка в социалните мрежи и продължил с желанията 12-годишното момиче да му праща свои снимки, като искал те да бъдат все по-разголени.

Подсъдимият и шестокласничката се виждали в центъра на селото заедно със свои приятели всеки ден. Когато оставали насаме, Тезджан извършвал блудствените действия. Това не се харесвало на момичето и то прекратило отношенията си с подсъдимия.

Ефективни наказания за двама подсъдими, обвинени за блудство спрямо малолетно момиче

За действията на втория подсъдим Шабан, които били осъществени със сила и заплашване, момичето разказало на майка си. Тя подала сигнал в полицията, по който било образувано досъдебното производство. И двамата подсъдими не са се признали за виновни.

Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд.