Бивш депутат стана Главен секретар в Областна администрация-Разград
Бивш депутат стана Главен секретар в Областна администрация-Разград / netinfo
Михаил Тодоров спечели конкурса за длъжността „Главен секретар на Областна администрация-Разград“, съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Заповедта за назначение бе подписана днес от Областния управител Гюнай Хюсмен след изтичане на сроковете за обжалване на резултатите от конкурсната процедура.
За участие в конкурса документи подадоха трима кандидати, като до етапа „Защита на Концепция за стратегическо управление“ бяха допуснати двама от тях. Представянето им бе оценено от седемчленна комисия, председателствана от началник отдел „Човешки ресурси“ в Министерски съвет Катя Славчева.
Тодоров встъпва в длъжност от 1 декември.

Бивш депутат стана Главен секретар в Областна администрация-Разград
netinfo

Михаил Тодоров е на 38 години. Роден е в Разград. Завършил е ПМГ “Акад. Никола Обрешков“, след това Висшето Военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“-Варна специалност „Управление на морския транспорт“ и Стопанска академия „Д.А.Ценов“-Свищов  магистратура по „Международен бизнес и мениджмънт“.
Работил е като аналитик проучване на пазари в „Дружба“АД, осем години като мениджър връзки с малки и средни предприятия в „Сосиете Женерал Експресбанк“, а до спечелване на конкурса в Областна администрация-Разград бе финансов директор в частния сектор.
През 2012-13 г. бе член на Районна избирателна комисия-Разград, а след това и неин председател. Има опит и в законодателната власт на местно и национално ниво: в мандата 2011-15 г. бе общински съветник в Общински съвет-Разград, а от ноември 2015 г. до януари 2017 г. – народен представител в 43-тото Народно събрание.
Постът на Главен секретар на Областна администрация-Разград бе вакантен повече от година, след като миналия септември след заболяване почина най-дългогодишния Главен секретар, Садък Алчев бе на този пост 15 години.