14-годишно момиче от Кубрат загина в тежка катастрофа на пътя Кубрат – Русе тази нощ, съобщиха от полицията. 

МВР

Сигналът за пътно-транспортното произшествие е получен около 22:35 часа на 19 май. На място е установено, че в посока Русе – Кубрат се движи автомобил, управляван от 34-годишен мъж от Русе. В колата са се возили 35-годишната му съпруга и двете им деца на 8 и на 4 години. Зад него се движи друга кола, управлявана от 20-годишен водач от село Точилари. На предна седалка се вози 23-годишен младеж от Кубрат, на задната седалка – 14-годишното момиче от Кубрат, 16-годишно момче от Точилари и 15-годишно момиче от Кубрат. Водачът на второто превозно средство предприема изпреварване.

Катастрофа между тир и кола на пътя Разград - Русе, има загинал (ВИДЕО)

В същия момент насрещно в посока Кубрат – Русе се движи трети автомобил, управляван от турски гражданин и с возещи се трима души от село Сеслав.

МВР

Водачът на изпреварващия автомобил първоначално се удря в предната лява част на насрещно движещия се, след което в задната лява част на третия автомобил, продължава движението си, излиза от пътя и се преобръща по таван. Пробите на тримата водачи за употреба на алкохол за отрицателни.

На място е загинало возещото се на задната седалка 14-годишно момиче, останалите от колата са настанени в болници в Разград и Русе с временна опасност за живота. По случая се води разследване.
Агенция "Фокус"