Тежка катастрофа на главен път в района между селата Телиш и Горни Дъбник, четирима са пострадалите, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е подаден в четвъртък около 17.35 часа. Незабавно са изпратени екипи, които са установили, че водачът на „Мерцедес“ – 51-годишен, движейки се по посока град Плевен, е навлязъл в насрещната пътна лента. Блъснал е правилно движещ се към град София лек автомобил "Шевролет Нива", собственост и управляван от 48-годишен.

"Шевролет"-ът е напуснал платното за движение и се е ударил в крайпътно дърво. Пострадали са шофьорът и неговите спътници – 58-годишна, 12 годишен и 40-годишна. С травматични увреждания четиримата са настанени за лечение в плевенска болница.

Двама шофьори загинаха при тежка катастрофа в Плевенско

Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. Шофьорът на лек автомобил "Мерцедес" е изпробван  и за употреба на наркотични вещества. Пробата е отрицателна. А от другия водач е взета кръвна проба за наличие на наркотични вещества.

Шофьорът на „Мерцедес“-а и неговата спътница не са пострадали. На мястото на инцидента съдействие е оказано от екип на У ПБЗН – Сторгозия. Пътят изцяло бе затворен за движение за няколко часа като бе осигурен обходен маршрут. Пътното платно бе разчистено от маслен разлив от служители на У ПБЗН – Сторгозия. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. 

По случая се води разследване.