/ iStock/Getty Images
Единадесет производства са образувани на 23 април в ОД на МВР-Разград след проверка на декларации, оставени на КПП през великденските празници.

Четири досъдебни производства за неверни декларации в Разград

Седем от тях са бързи, а четири - досъдебни. Досъдебно производство е започнато срещу 37-годишен мъж от Разград за това, че на 20 април е декларирал неверни данни, за да премине през пропускателния пункт.

Мъжът посочил като неотложна причина за пътуване, че местоработата му е в село Гороцвет, община Лозница. Досъдебно производство е образувано срещу 69-годишен мъж от търговищкото село Момина, който на 17 април в декларацията си посочил, че работи за фирма в село Дянково и така преминал през КПП-то.

Бързи производства за двама нарушители, опитали да преминат през КПП в Разград

Досъдебно производство е отпочнато срещу 46-годишна жена от Търговище, която на 20 април вписала в декларацията си за пътуване месторабота в град Разград. Досъдебно производство е образувано срещу 37-годишен мъж от Търговище, който на 17 април посочил като неотложна причина за пътуване, че работи в разградска фирма.

На 20 април 44-годишен мъж от заветското село Веселец декларирал, че работи за фирма в Разград, за да премине пропускателния пункт. Бързо производство е започнато срещу 43-годишна жена от лознишкото село Синя вода, която на 20 април посочила в декларацията, че работи в заведение за дюнери в Разград.

23-годишен младеж от заветското село Веселец декларирал на 20 април, че работи в строителна фирма в Разград. 43-годишен мъж от село Стражец подал на 20 април декларация, в която посочил, че има трудови правоотношения в село Каменар.

58-годишна жена излъга, че отива на работа, за да премине през КПП

50-годишен мъж от Разград посочил в декларацията си от 20 април, че работи в село Балкански. Обстоятелството, че „работи в дистрибуторска фирма“ послужило като основание 49-годишен мъж от Разград да премине през КПП на 20 април.

Бързо е производството и срещу 44-годишен мъж от село Веселец, който на 20 април представил декларация с вписана месторабота в Разград.