Зоо ревю привлича хиляди посетители
Зоо ревю привлича хиляди посетители / netinfo
В последния ден на изложението за домашни любимци днес, жителите и гостите на Пловдив могат да видят в палата 8 близо 300 кучета, десетки котки, над 200 гълъба и над 100 канарчета, 60 папагала, различни влечуги и екзотични растения.

Посетителите ще видят 10 вида папагали, африкански дебелоопашат гекон, монголски джирбери – мишевидни гризачи от Северна Азия, екзотични влечуги. Две британски късокосмени котки на име Брендон са сред атрактивните участници, както и персийската котка Морис. Гостува и куче, което се ражда черно, а умира бяло, като според възрастта си променя и цвета на козината.

В богатата експозиция на гълъби присъстват представители на породата високолетачи, пощенски чайки, перукери, паунести и др. Много разнообразна е и колекцията от канари, които ще бъдат оценявани от специално жури.

48 фирми от 16 държави участват в "Зоо ревю 2008". Те предлагат всичко за домашните любимци – храни, оборудване, аксесоари, специализирана литература и други изделия, свързани с отглеждането на кучета, котки, птици, както и на екзотични растения.

Освен „Зоо ревю” всички гости на панаирното градче могат да посетят и изложението „Цветна есен”.