Заради мутренски бой  дават на съд собственика на Автотранс Чолаков
Заради мутренски бой дават на съд собственика на Автотранс Чолаков / netinfo
Шофьорът и кондукторът, които бяха уволнени от фирма „Автотранс Чолаков” заради сбивания в автобус по линия №99, ще съдят собственика Димитър Чолаков, съобщиха самите те.

Пред разследващите инцидента Красимир Петров и баща му Александър са отрекли да са провокирали скандала с колегите си и са заявили, че са карали по разписание. Двамата са си извадили удостоверения от съдебна медицина за нанесена средна телесна повреда. Красимир е със счупена ръка и наранявания по главата. Според показанията им, Дамян Христов и синовете му Йордан и Николай, които са били в другия автобус, пътуващ по същата линия, са ги нападнали с бухалки. Александър Петров твърди, че е изгубил за момент съзнание след нанесен му удар в главата. По време на инцидента пътниците от двата автобуса се разбягали, разказват очевидци на скандалния побой. По-късно Александър успял да закара сина си до Втора градска болница, където дежурните лекари му оказали първа помощ.

Уволнените служители на „Автотранс Чолаков” твърдят, че са получавали заплахи за побой от Христови. Седмица преди инцидента бащата и синът подават жалба в прокуратурата. Основна причина за скандалите между шофьорите и кондукторите на двата автобуса е вътрешнофирмена конкуренция за по-доходоносни курсове по линия 99. Пострадалите смятат, че собственикът на фирмата Димитър Чолаков е провокирал скандала и побоя над тях е умишлено престъпление.

Това са отчаяни опити на двамата да се оневинят, коментира Чолаков. Той бе категоричен, че няма да позволи “скандалджии да резилят фирмата” и да заплашват сигурността на пътниците и на колегите си. Красимир има предишна условна присъда за побой над офицер, каза Чолаков. Според Александър Петров обаче началникът клеветял сина му.