/ iStock/Getty

Започва кампанията на Община Пловдив „Регистрирай куче и спечели награда 2019“. Инициативата се провежда за пета поредна година. 12 изрядни притежатели на кучета ще получат пакет подаръци за своя любимец /разнообразни аксесоари и груминг услуги/, ако до 10-ти декември 2019 г. регистрират своето домашно куче в районната администрация по местоживеене.

Кастрират домашни любимци с отстъпка

В случай, че все още не сте декларирали/регистрирали своя домашен любимец, направете го не само защото така е регламентирано по норматив, но и защото вие и кучето ви можете да се окажете един от късметлиите в тази кампания. Подаръците си заслужават, призовават от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

В ход е и също добре познатата вече на пловдивчани кампания за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки. При нея собствениците на домашни кучета и котки могат да заявят кастрация на своя домашен любимец с преференция срещу „талон за отстъпка“.

За женските кучета и котки отстъпката е 35 лева, а за мъжките - 25 лева. Желаещите да се възползват от условията по кампанията, могат да получат „талон за отстъпка” от Община Пловдив, Дирекция „Екология и управление на отпадъците”, или в съответната районна администрация по местоживеене.