/ Pixabay
Тече инициатива, с която общината поощрява собственици на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив, да кастрират своите любимци. Кампанията ще се проведе до 10-ти декември 2019 г. В нея могат да се включат собственици на домашни кучета с извършена административна регистрация, както и такива на домашни котки с ветеринарномедицински паспорти.

Желаещите да се възползват от условията по кампанията могат да получат талон за отстъпка от стойността на манипулацията „кастрация на домашно куче/котка” във всяка от районните администрации по местоживеене или в Община Пловдив, Дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

За женските кучета и котки отстъпката ще е 35 лева, а за мъжките - 25 лева. Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място във ветеринарния кабинет.

От общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ приканват в инициативата да се включат всички ветеринарни клиники, кабинети, амбулатории, работещи на територията на Пловдив. Заявление за участие ветеринарните лекари могат да получат от Дирекция „Екология и управление на отпадъците“, ул. “Емил де Лавеле“ № 9.