/ iStock/Getty Images
Замразиха ремонтите на пътища в Пловдив и областта, съобщиха от пловдивската компания "Европейски пътища" АД.

"Работата по обектите е спряна с писмо на АПИ до второ нареждане", обясни управителят на фирмата Маргарита Попиванова. Такива писма са получени в цялата страна и касаят всички ремонти по пътищата, поясни Попиванова. По думите и е жалко, защото има отворени обекти - някои са свършени на 80%, други на 30%и така не може да останат.

Продължава ремонтът на пътя за Кръстова гора

"Заповедта е да се преустанови работата по всички обекти. Свързах се с кметовете и им казах, че демобилизирам техниката", каза Попиванова. От фирмата очакват второ писмо и се надяват на малко повече обяснения.  

Сред обектите, по които се работи в момента са Околовръстното шосе на Пловдив, пътят за Лилково,  Кърджали - Асеновград,  Карлово - Пловдив I6, Лъки, Асеновград - Първомай, Асеновград - Садово.

"Специално за Лилково - там е на натрошен камък, предстои асфалтиране. Не знам дали ще се продължи работата или ще обезопасяваме в това състояние, в което е в момента", каза още Попиванова.

Фирмата започва да изтегля машините, но очаква разяснения за как да бъдат замразени обектите, тъй като някои от тях в момента са опасни.
Агенция "Фокус"