Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков, разпитват четирима
Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков, разпитват четирима / netinfo
Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков, разпитват четирима
46675
Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков, разпитват четирима
  • Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков, разпитват четирима

Синът на Кирил Рашков - Ангел Рашков, е бил замерян с камъни в с. Катуница днес следобед. Четирима души са в ареста заради инцидента, потвърди за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Дарик научи че единия от разпитваните е Атанас Петров - баща на убития на 23 септември при безредиците в селото 19-годишен Ангел.

Хората в Катуница обаче твърдят, че не са видели и чули нищо. По думите им те научили от журналистите, че нещо се е случило. Близките на Атанас Петров също не знаят, че той е прибран за разпит в полицията.

Според информациите Ангел Рашков е дошъл в Катуница с майка си Костадинка. Двамата ходили в една от къщите си - тази на дъщерята Събка, където са събирали дрехи и друг багаж. На изхода на селото, когато си тръгвали около 14.00 ч., те били пресрещнати от тълпа, която започнала да ги замеря с камъни. По първоначални данни Ангел дори бил изкаран от колата и ударен. От полицията отричат да има пострадали други хора.

В Районното управление в Асеновград вече е образувана преписка. Ангел Рашков е пуснал жалба. Автомобилът му в който бяха открити докумнети и договор с ФК "Литекс" бе паркиран пред полицията със счупено предно стъкло. Задържаните по случая още не са освободени, съобщи още Тодор Чонов.

В Катуница няма засилено полицейско присъствие. Хората изглеждат спокойни, видя репортер на Дарик.