/ Агенция Митници
Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване" иззеха близо 17 200 текстилни изделия, носещи знаци на известни търговски марки и голямо количество материали за опаковане на тютюн за наргиле, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Установиха близо 7000 парфюма с логото на известни марки на ГКПП "Капитан Андреево"

Стоките са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Гърция през ГКПП "Капитан Петко войвода" на 16 февруари. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Германия.

Иззеха цигари без бандерол и стоки с лого на защитени марки след проверка на автобус


Превозното средство е проверено с рентгенова апаратура, при което е установена необичайна плътност в товарното помещение. При последвалата физическа проверка, митническите служители установяват, укрити материали за опаковане на тютюн за наргиле, сред които 9400 етикета и опаковки от различни разфасовки, както и 6 кг полиетиленови ленти.

Агенция Митници

Проверката на камиона продължава в митническо хале на Териториална дирекция "Тракийска" в Пловдив, при която митническите служители откриват 192 кашона, съдържащи блузи, тениски, якета, панталони от плат деним, носещи знаци на световноизвестни марки, сред които Lacoste, Polo, Nike, DSQUARED2.

Агенция Митници

Задържани са общо 17 188 текстилни изделия, от които 10 084 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, а останалите 7 104 артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.

Агенция Митници

За случая ще бъдат информирани собствениците на правата на търговските марки. За откритите контрабандни стоки е образувано административнонаказателно производство.