/ Агенция
Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха  митническите служители от Териториална дирекция Южна Морска и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

Хванаха 18-годишен младеж с 1 043 фалшиви парфюма

Стоката е открита на 10 август при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ, при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост.

Агенция

Пред митническите служители един от пътниците декларирал, че е закупил ароматите от пазара в Истанбул, но не знаел, че са имитация на световноизвестни марки. Открити са 6900 парфюма и тоалетни води с логото на 15 различни световни марки. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Задържаха хиляди дрехи и обувки менте на "Капитан Андреево"

Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост, в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения,  от началото на годината до момента, митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали при 266 случая близо 150 000 артикула.

Близо 70 000 имитации на световноизвестни марки бяха унищожени

Най-често задържаните стоки са облекла, парфюми и козметика, обувки, маратонки и чанти