Захари Георгиев: Комитетът на Гранитски е измислица
Захари Георгиев: Комитетът на Гранитски е измислица / netinfo
Инициативният комитет от интелектуалци за подкрепа на следващ мандат на успешните кметове в страната е виртуална измислица. Иван Гранитски няма никаква политическа представителност и мнението му, че Иван Чомаков е успешен кмет на Пловдив, е лична позиция. Това коментира лидерът на пловдивските социалисти и народен представител от левицата Захари Георгиев по повод заявената от кръга около Гранитски покрепа за трети мандат на досегашния пловдивски кмет.

Създаването на инициативни комитети за обществена подкрепа е нормално при местни избори, но от хора, които живеят по места, а не прекарват времето си в софийските кафенета, каза още Георгиев, който преди дни публично определи себе си като достоен кандидат - кмет. Той подчерта, че процедурата за номиниране на кандидати за кметове на левицата е ясно дефинирана от ВС на БСП и не допуска задкулисни маневри при подбора и издигането на кандидатурите.

Георгиев уточни, че някои десни политици използват умело действията на кръга около Гранитски. Независимият депутат Мария Капон и пловдивският районен кмет Даниела Желязкова искат да слязат от файтона на управлението, в което участват, и да избягат от отговорността си за подкрепата на Иван Чомаков за кмет, подчерта Георгиев. Той определи като изключително несериозно желанието им да се разграничат от Чомаков с мотив, че е станал кандидат на левицата. Според лидера на пловдивските социалисти следващите местни избори трябва – цитирам - да изкоренят модела на феодално местно управление, пример за каквото е и Пловдив.