/ ThinkStock/Getty Images
Задържаха жена, измамила с голяма сума пари трудноподвижен пенсионер, съобщиха от полицията.

Задържаха жена за измама при разследване на сигнал за грабеж

В средата на юли, близки на 78-годишен жител на Пловдив, са установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в рамките на два последователни дни и веднага потърсили помощ в полицията.

Мним частен съдебен изпълнител завлече мъж с 4 200 лв.

В хода на стартиралото разследване, полицаите са събрали доказателства, че парите на възрастния мъж са отнети от 48-годишна жена от село Йоаким Груево. Изяснено е, че на 18 юли, тя е заговорила седналия на пейка, трудноподвижен пловдивчанин и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става.

Крупна кражба: Жена отмъкна над 100 000 лв. от земеделци

Без да се двоуми мъжът се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до близко банкоматно устройство. Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла остатъка. На следващия ден придружила възрастния човек до банков офис, от където той изтеглил и й предал 3000 лева.

Спипаха мним банкер, прибрал 230 лв. от търновец с обещания за заем

Допълнително го завела и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име. При задържането й извършителката е направила самопризнания за стореното, възстановила е част от отнетата сума на потърпевшия.

Разкриха телефонния измамник подлъгал 80-годишна да му предаде близо 7000 лв.

С постановление на Районна прокуратура на жената е повдигнато обвинение и е наложена е мярка “парична гаранция”.