/ Thinkstock/Getty Images
Разкрита е измамата, при която 80-годишна кърджалийка изхвърли през тераса 6130 лв, 390 евро и златни накити на 15 май. 61-годишен мъж е предал в полицията на 16 май, пакета с парите и ценностите.

Кърджалиецът бил нает за куриерска услуга, но след като видял механизма на предаването на пратката, разбрал, че става дума за телефонна измама и потърсил полицията.

13 400 лв. и златни накити даде кърджалийка на мним полицай

При организирани издирвателни действия, впоследствие от служители на дирекцията и полицията в Кърджали, в Стара Загора е установен 31-годишен, съпричастен към измамната схема. Мъжът е задържан и предаден на служители на ОД на МВР-Смолян, на чиято територия е извършител на същото престъпление.

Деветима жители на Кърджали вчера са били обработвани по телефона да предават пари за лечение на близки и на мними полицейски инспектори за задържане на телефонни измамници. Най-голямата искана сума е 20000 евро. Нито един от опитите за измама не е успял.

68-годишна жена от Кърджали даде на фалшив полицай 1100 лв. и златни накити

На 61-годишния гражданин, оказал съдействие на полицията за разкриване на престъплението, ще бъде връчено благодарствено писмо за доблестната постъпка от директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов.