/ Дарик архив
Специализираната операция за пресичане на незаконното разпространение и употреба на дрога на територията на квартал „Столипиново“ е проведена в четвъртък и петък от служители на Шесто РУ в Пловдив, под ръководството на окръжната прокуратура. Това съобщиха от полицията.

Мащабна акция проведоха МВР и жандармерията, иззеха оръжие, артефакти, металотърсач

На адрес на ул. „Джебел“ със 166 разфасовки хероин били заловени 21-годишен младеж и двама 16-годишни тийнейджъри. Експертна справка показала, че общото количество на иззетото от тях високорисково наркотично вещество е близо 12 грама. Междувременно в къща на ул. „Сокол“ били установени 28-годишна жена и мъже на 52 и 38 години. И тримата са с регистрации в полицията и присъди за престъпления, свързани с наркотици.

При последвалите лични обиски и претърсване в жилището общо са иззети 100 пакетчета психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди с тегло близо 7 грама и пликче с 0,149 грама хероин. Шестимата били отведени за срок до 24 часа в районното управление.

По случаите са образувани бързи производства. На четирима от задържаните са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 354а, ал. 1 от НК. С постановления на наблюдаващите прокурори 52-годишният мъж, 21-годишният младеж и единият от 16-годишните са задържани за срок от 72 часа. На обвиняемата жена е наложена мярка за неотклонение „гаранция“.