/ Дарик Пловдив
Затварянето на централния бул. "Цар Борис lll Обединител" изнерви шофьорите
100128
Затварянето на централния бул. "Цар Борис lll Обединител" изнерви шофьорите
  • Затварянето на централния бул. "Цар Борис lll Обединител" изнерви шофьорите
Затворен булевард изнерви шофьори и граждани, блокирани в трафика в центъра на Пловдив. Транспортното напрежение в града на тепетата е заради подготовката за откриващото събитие на Европейската столица на културата.
 

задръствания Пловдив
Дарик Пловдив

Временната организация на движението, което е пренасочено по два съседни булеварда, ще е до 17 януари. Голяма част от централния булевард „Цар Борис Трети Обединител” от днес е затворен и в двете посоки.

В продължение на 20 дни движението по него ще е спряно, така че автомобилите и автобусите на градския транспорт ще минават по заобиколни маршрути. Затварянето се налага заради изграждането на 25-метрова кула и две огромни сцени за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 на 12-ти януари. 

Големи промени в движението в Центъра за откриването на ЕСК

Без основния пловдивски булевард се образуваха задръствания в центъра на града, което изнерви шофьорите.  Автобусите по 12 линии от градския транспорт от днес не минават през бул. "Цар Борис lll Обединител", като част от тях се движат по бул. "Руски", а останалите - по бул. "Източен". Много от пътниците обаче не знаеха за затварянето и чакаха напразно рейсовете. Хората се оплакват, че няма никакво указание за пътниците по засегнатите спирки.

От общината обясниха, че са създали необходимата организация за движение. В отсечката от кръстовището с  ул. "Цанко Дюстабанов" до ул. "Граф Игнатиев" до Тунела участъкът ще е напълно затворен.

Идващите от север по булевард "Цар Борис lll  Обединител" ще имат достъп до Стария Пловдив, но не през тунела. От другата страна на затворения участък преминаването ще става до Патологична бременност. 
 

задръствания Пловдив
Дарик Пловдив


Кръстовището от ул. „Капитан Райчо“ – ул. „Леонардо да Винчи“ в посока бул. „Цар Борис III Обединител” ще се затвори с бариери, като ул. „Леонардо да Винчи“ в посока север към ул. „Света Петка“ временно ще бъде двупосочна – със забрана за спиране и паркиране. 

Над 30 събития през уикенда, в който откриваме ЕСК

Големият транспортен хаос се очаква да настъпи в първия работен ден след Нова година, когато автомобилите на завърналите се празнуващи ще задръстят останалите булеварди в града. 
 

задръствания Пловдив
Дарик Пловдив

Иначе подготвянето на огромното сценично съоръжение за откриването на европейската столица на културата тече с пълна пара. За целта се изключват светофарните уредби по бул. "Цар Борис lll Обединител". Ще бъдат премахнати и електрическите стълбове на незползващата се тролейбусна контактна мрежа. 

Поставени са контейнери, в които ще бъдат настанени гости на събитието и журналисти. Оградни пана вече са монтирани на местата, на които се очаква да има струпване на хора. 

Чуйте повече в звуковия файл
: