Забавна кампания за здравословното хранене в детските градини
Забавна кампания за здравословното хранене в детските градини / plovdiv.bg

Шестото издание на образователната кампания за здравословно хранене и спорт "Да сме здрави" ще стартира от 11.00 часа в ЦДГ „МИР“, ул. Знаме №2,  в пловдивския район „Западен”.  На официалното откриване ще присъства заместник-кметът Стефан Стоянов.

Забавна кампания за здравословното хранене в детските градини
netinfo
Кампанията „Да сме здрави“ се провежда за шеста година във всички детски градини на Пловдив. Тя подпомага учебните програми, включени към съвременните образователни модели за най-ранна детска възраст, сред които е и програмата за здравословното хранене.

През последните 5 години в рамките на кампанията бяха изнесени над 850 представления пред повече от 76 000 деца. Инициативата учи децата за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди.

Забавна кампания за здравословното хранене в детските градини
netinfo
С помощта на опитни аниматори малките възпитаници се запознават с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Илюстративната „хранителна чиния”, която се използва в кампанията е разработена спрямо световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата се състезават отборно в редица тематични игри, които развиват ранните аналитични способности, както и тяхното двигателно развитие.  За най-будните и любознателни малчугани са осигурени големи награди.