За 9 месеца общината изпълнила 60 на сто от строителната си програма
За 9 месеца общината изпълнила 60 на сто от строителната си програма / netinfo
60% от строителната програма на общината за тази година, която включва 29 големи обекта, е изпълнена към 15 септември, отчете днес шефът на дирекция Строителство” инж. Тошо Пашов. Така той индиректно опроверга констатацията на БСП-съветници отпреди седмица, че изпълнението е едва 18%. Причина за забавеното усвояване на парите бяха неприключилите конкурси за обществени поръчки, обясни инж. Пашов. Той прогнозира, че темповете на работа ще се засилят, въпреки дъждовното време.

По-малко от половината от планираната работа е свършена по ремонта и изграждането на паважни настилки и тротоари в целия град с пари от облигационния заем, по уличните ремонти в районите Централен и Западен, по реконструкцията на бул. „България” и на Градския дом на културата.

Скандалната фирма Ес Пи Ай, която бе уличена в некачествена работа по 5 улици в район Южен, може да продължи работа по довършването на първия етап от ул. „Георги Бенев” в район Северен. Фирмата е предложила това като вариант за извънсъдебно споразумение вместо дело срещу общината за прекратяването на договора й. Ес Пи Ай дължи 680 хиляди лева, които не са усвоени от преведения й аванс. Дали срещу тях фирмата с прекратен договор ще продължи да работи, ще се реши до седмица, каза Пашов.