“Възрожденският хълм” стана “Възрожденска пътечка”
“Възрожденският хълм” стана “Възрожденска пътечка” / netinfo
Младежкият хълм в Пловдив няма да се преименува във Възрожденски, както по- рано бе обявено, а ще запази старото си име, като в него ще бъде направена Алея на възрожденците. Това е окончателното предложение, което ще бъде внесено на предстоящата сесия на Общинския съвет от общинския съветник от БСП Никола Хърсов.

В Алеята ще бъдат поставени бюст– паметници, с кратък автобиографичен текст отдолу, на 15 български възрожденци. На върха, вместо паметниците на Ботев и Левски, според първоначалния замисъл, ще стои българският трибагреник, висок около 30 метра. По този начин той ще се вижда не само от пловдивчани, а и от Родопите, каза вносителят на предложението Никола Хърсев.

По предварителни разчети, за изпълнението на проекта ще са необходими около 600 хиляди лева, които ще бъдат осигурени от бюджета на Общината и от спонсорството на граждани и бизнес средите. Ако предложението бъде прието от общинските съветници, проектът ще бъде реализиран до края на 2008 година. От днес стартира обществено обсъждане на идеята.