ВМРО: Почти невъзможно е да работим вече с Кюмюрджиев
ВМРО: Почти невъзможно е да работим вече с Кюмюрджиев / plovdiv24.com

Нямаме намерение да разваляме коалицията с ГЕРБ и Атака, но оттук нататък ще бъде много трудно, почти невъзможно, да работим с Йордан Кюмюрджиев като председател на Общинския съвет, защото той саботира коалицията. Не “Ритон”, а проблемът “Градски транспорт” е причина за опитите за преструктуриране на местния парламент. Това каза пред Дарик радио председателят на групата на ВМРО в местния парламент Илко Илиев. Изявлението му е първата реакция на воеводите след вчерашното полуофициално легитимиране на ново мнозинство от 6 десни партии, сред които и ГЕРБ и Атака.

На въпрос означава ли това, че ВМРО ще инициира или подкрепи действия за свалянето на Кюмюрджиев, Илиев отговори: На този етап нищо не означава, ще обмислим няколко дни бъдещото си поведение и действия.

От ВМРО определиха вчерашото публично легитимиране на ново дясно мнозинство в Общинския съвет като недобре премислена и слаба атака. Кметът взе светкавично всички мерки да съхрани общината да си върне акциите и имотите на “Ритон”, даде случая на прокуратурата и БОП, каза Илко Илиев. Десните вчера оспориха точно ефективността и бързината на предприетите от администрацията действия /виж свързаните статии по-долу/.

Воеводите свързаха критиките срещу тях със сагата “Градски транспорт”. Съвсем не е случайно, че атаката дойде дни, след като кметът Атанасов предотврати вторичната разпродажба разпродажба на “Градски транспорт”, каза Илиев. Припомням, че заради изплащаните от приватизираното дружество лизингови вноски юристите на ГЕРБ бяха категорични, че купувачът Ангел Батаклиев не е изпълнил инвестиционните си задължения и трябва да му се наложи неустойка. Миналата седмица обаче бе решено предявяването й да бъде отложено за неопределено време. Казусът “Градски транспорт” е най-сериозният проблем, по който в коалицията не постигнахме консенсус, каза Илко Илиев.

Той добави, че ВМРО имала готовност  и за плаващо мнозинство в Общинския съвет в случай на разпад на коалицията,  но  работата по този начин няма да е продуктивна.